Hundefrisør Malene Mørck

Ofte stillede spørgsmål


Hvad skal min hund have lavet hos frisøren?

Det er forskelligt fra race til race hvad der skal til for at pleje pelsen, nogle skal trimmes andre skal klippes. Det kan også bare være at det kun er nejlene der trænger til at blive klippet. Målet er at give hunden et racetypisk udseende, men også imødekomme hvad der er bedst for netop din hund, samt efterkomme ejers eventuelle specielle ønsker om udseende.


Hvad er forskellen på trimning og klipning?

Trimning er når man plukker de døde hår af på hunde som har en ru pelstype som skal have hjælp til at fælde, og dett gør ikke ondt på hunden da hårende er døde og pelsen da er trimmemoden. Det er derfor meget vigtigt ikke at vaske en ruhåret hund 14 dage inden og 14 dage efter trimning, da hårende bliver plukket ud med rod og derved efterlader porerne åbne, og det kan foårsage kløe og irritation i huden hvis der bliver vasket med sæbe. Klipning er når man klipper enten med saks eller med maskine på blødpelsede racer.


Kan jeg blive i salonen imens min hund bliver ordnet?

Ofte er det ikke nogen god ide, det er min erfaring at det ikke er til nogen hjælp tvært imod. Hvis ejer er i samme rum vil hunden rette opmærksomheden mod ejer og derfor ikke stå stille. Det er ligesom børn i børnehaven de opfører sig anderledes når forældrene ikke er der. Når det kun er mig og hunden er der en helt anden rolig atmosfære og jeg har hundens opmærksomhed.


Gør det ondt på hunden at blive trimmet?

Nej det gør det ikke hvis pelsen er det man kalder trimmemoden, og pelsen vil da side løst. Det er derfor en god ide at bestille tid fra gang til gang så er du sikker på at tids intervalet imellem trimningen er korekt og at pelsen er trimme moden.